keskiviikko 19. helmikuuta 2014

Kannattaa palkata mies?

Sosiaalista mediaa selatessa on saanut huomata, että monella on meinannut aamukahvit mennä väärään kurkkuun aamun Hesaria lukiessa. Eikä ihme, kansanedustaja Pirkko Ruohonen-Lerner toteaa melko suoraan, että palkkaamisessa kannattaisi suosia ennemmin miehiä kuin naisia. Koko jutun voi lukea täältä ja alla suora lainaus edustajan kommentista:

"KAN­NAT­TAA mie­luum­min pal­ka­ta nuo­ria mie­hiä kuin nuo­ria nai­sia. Vii­sain oli­sin ol­lut kun oli­sin ot­ta­nut vuon­na 2007 nuo­ren mie­hen avus­ta­jak­si, ei oli­si tul­lut äi­tiys­lo­man si­jai­sia ja si­jai­sen si­jai­sia."


Valitettavasti Ruohonen-Lerner ei todennäköisesti ole ajatuksineen yksin ja saa ainakin hiljaista tukea pienyrittäjiltä, joille sijaisten palkkaaminen on ollut tuttua. Yhtä harmillista on kuitenkin sekä asian sanominen ääneen että miettiminen hiljaa itsekseen, koska tämän tyyppinen ajatusmaailma vaikuttaa edelleen negatiivisesti naisten palkkaamiseen, palkkaukseen, urakehitykseen ja eläkkeisiin.

Ja juuri näistä syistä on erittäin tärkeää, että vanhemmuuden kulut saadaan tulevaisuudessa jaettua tasaisemmin perheen molempien vanhempien kesken. Tästä hyötyvät niin perheet kuin työnantajatkin. Ja jatkossa Pirkkokin voi palkata itselleen parhaan mahdollisen avustajan, oli hän siten kumpaa sukupuolta tahansa.