keskiviikko 4. syyskuuta 2013

Osaaminen jää

Viimeiset kaksi päivää on mediat (niin perinteisten viestinten kuin sosiaalinenkin puoli) olleet täynnä Nokia -uutisia. Mielipiteitä, arvioita, analyyseja ja spekulaatioita on esitetty suuntaan ja toiseen. Joidenkin mielestä nyt on tehty myyräntyötä, toisten mielestä on tapahtunut vihdoin käänne parempaan. Varmaa lienee kuitenkin se, että iso muutos ja paljon mahdollisuuksia on luvassa.

Vaikka Elop pakkaa kapsäkkinsä ja palaa takaisin kotiinsa, varsinainen osaaminen jää Suomeen. Ja osaaminen on se, minkä pohjalta voidaan rakentaa uutta menestystä, uusia sankaritarinoita ja uutta liiketoimintaa. Suomi on Maailman Talousfoorumin (WEF) mukaan maailman 3. kilpailukykyisin maa. Tutkimuksessa vertaillaan 148 maata ja näistä Suomi on sijoittunut 3. Ei siis esimerkiksi 143. vaan 3. Suomen edellä ovat vain Sveitsi ja Singapore. Maamme vahvuuksia ovat mm. toimivat julkiset rakenteet, koulutus ja terveydenhuolto.

Meillä on tässä pienessä maassa valtavasti osaamista. Tarvitaan vain rohkeutta käyttää osaamista hyödyksemme ja vallata uusia areenoita. Sillä osaajia, niitä tarvitaan aina. 


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti