maanantai 16. syyskuuta 2013

Samanarvoisesta työstä sama palkka?






Naiset saavat keskimäärin pienempää palkkaa kuin miehet. Kuukaudessa tuo keskimääräinen ero on n. 590 euroa. Iän ja koulutuksen myötä ero yleensä repeää suuremmaksi, ei suinkaan kutistu. Eikö kuitenkin olisi reilua, että samasta ja samanarvoisesta työstä maksetaan samaa palkkaa, sukupuolesta riippumatta?

Sosiaali- ja terveysministeriö haluaa kampanjallaan nostaa kissan pöydälle ja kehottaa keskustelemaan palkoista. Kampanjasta löytää lisätietoa näiltä sivuilta: Puhutaan palkoista.

2 kommenttia:

  1. "Naiset saavat keskimäärin pienempää palkkaa kuin miehet." Ei pidä paikkaansa. Naisilla on pienemmät ansiot kuin miehellä Tilastokeskuksen ansiotasoindeksitilaston mukaan, mutta heillä on sama palkkataso. Tämä johtuu siitä, että miehet teekvät noin 15-20 % enemmän vuosityötunteja kyuin naiset. Eli tuntipalkka tehtyä normaalia työtuntia kohden on suunnilleen sama.

    Liiketaloudenosaajien olisi syytä opetella liiketalouden osaamista.

    VastaaPoista
  2. Hei! Kiitos kommentistasi. Kirjoituksessa esiintyvät tiedot olemme saaneet Sosiaali- ja terveysministeriöstä sekä heidän kampanjastaan. Kampanjalla halutaan puuttua erityisesti siihen, että samasta työstä maksetun palkan tulee olla tasa-arvoinen sukupuolesta riippumatta. Työelämässä esiintyy valitettavasti edelleen paljon sukupuolesta johtuvaa palkkasyrjintää tilanteissa, joissa työtehtävät (ja työtunnit) ovat samat. Kannattaa käydä tutustumassa aiheeseen lisää täällä: www.puhutaanpalkoista.fi. Hyvää joulunodotusta!

    VastaaPoista